wtorek, 9 sierpnia 2011

Jabłka w słoikach do szarlotki


Dostałam wielką reklamówkę jabłek, kilka z nich poszło na mus dla Dziecka, a resztę postanowiłam zetrzeć na tarce, zapakować do słoików i zapasteryzować. Będzie do szarlotki, albo coś, no w każdym razie nie miałam ani pomysłu, ani ochoty, żeby coś z tymi jabłkami robić. Niedługo pewnie będzie następna dostawa, to wtedy pomyślę, co jeszcze można z tych owoców zrobić.

Składniki:
  • 1 kg obranych i wypestkowanych jabłek
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zapakować do słoików i pasteryzować 16 min.

Akcja przetwory 2011

Sezon na jałbka 2
 

1 komentarz:

  1. Uwielbiam szarlotkę z kruszonką z dobrą kawusią i pogaduchami na ,, dzień dobry"

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz:)